Varsling24 i norske byer

Varsling 24 - alt du trenger å vite

I nødsituasjoner teller hvert sekund. I enkelte tilfeller kan forskjellen mellom liv og død avgjøres i løpet av få minutter. Derfor er det avgjørende for førstehjelpspersonell og medisinsk fagpersonell å ha tilgang til den nyeste informasjonen, så raskt som mulig. Her spiller Varsling24 en viktig rolle.

I denne artikkelen vil vi dekke alt du trenger å vite om vår Alert 24-løsning.

Innholdsfortegnelse

 • Hvordan virker det
 • Om oss
 • Løsninger
 • Vår rekkevidde
 • Bruksområde
 • Hvorfor det er så viktig
 • Konkurransefortrinn
 • Personvern og informasjonssikkerhet
 • Komme i gang innen 2 timer
 • Vår ombordstigningsprosess (trinn for trinn) 

Hvordan virker det?

I dagens samfunn er det viktigere enn noen gang å kunne varsle mange mennesker samtidig, på en effektiv måte. Enten det er en naturkatastrofe, en evakueringsordre eller bare en endring i veiarbeidsplaner, bør alle involverte varsles raskt. Det er her Varsling 24 gjør seg gjeldende.

Våre markedsledende varslingsløsninger er spesielt utviklet for det norske markedet. Det har blitt dokumentert at varslingsløsningene er både effektive og enkle i bruk.

Noen eksempler på varslingsmeldinger:

 • «Dette er en melding fra Bergen kommune. Pga. akutt arbeid på hovedvannledningen vil vannet til deres eiendom bli borte fra klokken 15.00 og utover ettermiddagen, i dag den 04.03. Tapp opp godt med vann så dere klarer dere i perioden.»
 • «Melding fra Brønnøy kommune. I forbindelse med redusert fremkommelighet/stengte veger vil Brønnøy kommune organisere båt til Tosbotn i løpet av ettermiddag/kveld. Dersom de har behov for noen forsyninger (mat/medisin) vennligst ta kontakt på tlf 75012018 innen kl. 16:00.»
 • «Dette er en melding fra Askøy Brann og Redning. Vi skal foreta tilsyn på deres fyringsanlegg, slokkeutstyr, røykvarslere og rømningsveier fredag 01.03 mellom kl. 09:00 og 13:00. Dersom tidspunkt for tilsyn ikke passer, ta kontakt på telefon 93 01 31 01 for ny avtale.»

Med Varsling 24 kan du raskt varsle alle personer og bedrifter innenfor et område, basert på en adresseliste eller kommune. Vi tilbyr en rekke varslingsmetoder, inkludert SMS, talemelding og e-post.

Du kan derfor være sikker på at meldingen din kommer frem, selv uten bruk av strøm eller om mobiltelefontjenesten er ustabil. 

Vårt brukervennlige grensesnitt gjør det enkelt å komme i gang, selv om du aldri har brukt systemet vårt før. Fram Web er et norsk programvareselskap som utvikler, drifter og vedlikeholder varslingsløsninger.

Visjonen til Fram Web er å sikre verdier og gi trygghet for for samtlige kunder. Fram Web leverer robuste og intuitive tjenester i forbindelse med befolkningsvarsling og andre typer varsler, i samarbeid med store samfunnsaktører.

Fram Web har et team av advokater som jobber med GDPR, for å sikre at produktene alltid tilfredsstiller de nyeste personopplysningsforskriftene og gjeldende regelverk. Varslingssystemene GroupAlert, Varsling 24 og Team Alert utvikles kontinuerlig for at kvaliteten skal bli optimal.

Fram Web er dedikert til å tilby sine kunder det beste produktet. Dette ved å sørge for at varslingssystemet fungerer når det virkelig gjelder.

Varsling 24 sine løsninger 

Kommunevarsling passer perfekt for kommuner som ønsker å holde innbyggerne oppdatert, til enhver tid. Med muligheten til å sende en melding til alle innbyggere, bedrifter og andre aktører på bare 15 minutter, er Kommunevarsling den mest effektive måten å kommunisere med samfunnet på.

Ved bruk av funksjonen aldersfilter kan du skreddersy meldingene dine til spesifikke grupper, for eksempel førstegangsvelgere i et valgår. Enten du trenger å annonsere et møte, dele viktig informasjon eller bare holde kontakten, er Kommunevarsling den beste måten å gjøre det på.

Lokasjonsvarsling

Oppnå trygghet ved å vite at dine kjære alltid er trygge med Fram Webs Lokasjonsvarsling. Motta varsler hver gang din familie eller venner går inn i- eller forlater et bestemt område. På denne måten kan du alltid holde kontakten med dine kjære og vite hvor de befinner seg til enhver tid.

Enten du følger med på barnas aktiviteter etter skoletid eller sørger for at en eldre slektning kommer seg rundt, gir Lokasjonsvarsling deg muligheten til å vite hvor alle er til enhver tid. Fram Web samarbeider med alle mobiloperatører i Norge for å gi omfattende dekning, slik at du alltid er oppdatert.

Adressevarsling

Adressevarsling er et viktig verktøy for å koordinere innsatsen til beredskapen. Ved å sende varsler til alle innbyggere, bedrifter og sårbare abonnenter som bor i et geografisk område, kan du sikre at alle er klar over situasjonen og vet hvordan de skal reagere.

Adressevarsling er også en effektiv måte å sende «bli frisk»-meldinger til de samme mottakerne, når en hendelse er over. Tjenesten er enkel å sette opp og kan tilpasses dine spesifikke behov.

Hjemmelshavervarsling

Som eiendomseier er det viktig å holde seg oppdatert på statusen til eiendommen din. Med Hjemmelshavervarsling kan du enkelt filtrere etter eiendomstype og motta meldinger i Grunnboken.

Dette effektive systemet bistår med å holde deg informert om endringer på eiendommen, slik at du kan iverksette tiltak etter behov. 

Scenariovarsling

Scenario Alert er et varslingssystem som bidrar til å sikre høy beredskap i kommunen. Med Scenariovarsling er meldingsteksten og mottakerlisten eller området i kartet forberedt på forhånd. Alt du trenger å gjøre er å trykke på "send"-knappen.

Scenario Alert er spesielt godt egnet for evakueringssituasjoner, da den bidrar til at alle i det berørte området får meldingen i tide.

I tillegg kan Scenariovarsling brukes til å varsle folk om nødsituasjoner som eksempelvis brann, flom eller strømbrudd. Som et resultat er Scenariovarsling et viktig verktøy for å ivareta sikkerheten til kommunen.

Vaksinevarsling

Vaksinevarsling er en integrert kommunikasjonstjeneste som gjør det enkelt å sende vaksinevarsler og andre meldinger til innbyggerne. Tjenesten Vaksinevarsling er integrert med det moderniserte folkeregisteret, som gjør det enkelt å lage aldersbestemte befolkningslister.

Listen brukes til å sende meldinger med mulighet for svaralternativer, i forbindelse med vaksinering. Vaksinevarsling er med på å sikre at alle innbyggere kan få vaksine, og bidrar derfor med å beskytte befolkningen.

Ved å integrere Vaksinevarsling med Folkeregisteret, sørger vi for at ingen blir utelatt i løpet av vaksineringsperioden. Vaksinevarsling er en enkel og effektiv måte å bidra til å holde samfunnet vårt trygt.

Gruppevarsling

Gruppevarsling via SMS er en effektiv måte å opprettholde organiseringen av det kommunale beredskapsteamet. Ved å sende SMS, e-post og talemeldinger til forhåndsdefinerte grupper, kan du enkelt tilkalle besetningsmedlemmer og holde dem oppdatert på den nyeste informasjonen.

Dette er et flott verktøy for å holde teamet organisert og redusere responstiden i nødstilfeller. Gruppevarsling kan bidra til å redde liv og beskytte eiendom. Det er derfor et viktig verktøy for ethvert kommunalt beredskapsteam.

Takket være gruppevarsling kan du være trygg på at teamet ditt alltid er forberedt og i stand til å kommunisere.

Timevarsling

Bruk av Timevarsling passer perfekt for deg som ønsker å sende timeavtaler direkte til hjemmelshavere. Du trenger ikke å bekymre deg for om mottakeren har blitt informert om timeavtalen, eller ikke. Timevarsling sendes ut automatisk og sikrer derfor at samtlige hjemmelshavere blir kontaktet i tide.

Timevarsling passer perfekt for bruk i forbindelse med kommunale tjenester, som krever individuelle avtaler med hver av mottakerne. Tjenesten sørger for at mottakerne blir kontaktet, både raskt og effektivt. Timevarsler gjør det enkelt å holde flere aktører informert på en oversiktlig måte.

Varsling 24 løser en rekke behov for varsling i Norge

Oversikten fra Folkeregisteret viser data fra en norsk kommune, med ca. 23 000 innbyggere over 16 år.

 

(Mars 2021)

Bruksområde

Varsling 24 er et allsidig produkt med mange bruksområder, men egner seg godt til bruk innenfor kommunal VA. Tjenesten bidrar til å regulere trafikkflyten og opprettholde trygghet for folk i et gitt område. Varsling 24 kan også brukes til å gi informasjon om både hendelser og nødsituasjoner, til flere aktører på en gang.

I tillegg er Varsling 24 enkel å installere og vedlikeholde, noe som gjør tjenesten til et flott alternativ i travle områder. Etter hvert som flere og flere kommuner begynner å ta i bruk VA-systemer, vil Varsling 24 sannsynligvis bli en vesentlig del av driften.

Lær mer om bruksområde >>

Hvorfor Varsling 24 er viktig for offentlige etater

Det er flere grunner til at det er så viktig å ha tilgang til Varsling 24. Tjenesten bidrar til rask kommunikasjon, koordinering og pålitelighet.

 • Rask kommunikasjon: I en nødsituasjon teller hvert sekund. Varsling 24 bidrar til rask og effektiv kommunikasjon mellom kommune og innbyggere, slik at sikkerheten blir ivaretatt.
 • Koordinering: Når en katastrofe inntreffer, er det viktig at kommunen er i stand til å koordinere innsatsen, med lokale førstehjelpere og medisinsk fagpersonell. Varsling 24 bidrar til å gjøre dette mulig, slik at aktuelle instanser kan nå ut til innbyggerne innen ønsket tidsramme.
 • Pålitelighet: Med Varsling 24 kan du være sikker på at budskapet når frem til mottakerne. Systemet vårt har bevist at det fungerer effektivt over tid. Du kan derfor være trygg på at innbyggerne vil bli varslet raskt og nøyaktig.

Varsling 24 kan brukes av både by og kommune. Tjenesten gjør det mulig for aktuelle instanser å kommunisere raskt og effektivt med mottakergruppen. Varsel 24 gjør det mulig å formidle nødvendig informasjon i nødsituasjoner, når hvert sekund teller.

Slik kan Varsling 24 brukes i en praktisk setting:

 • Varsling ved evakueringsordre: Skulle det oppstå en naturkatastrofe, er det viktig at innbyggerne kan evakueres raskt. Varsling 24 gjør det mulig å nå samtlige innbyggere via bare én melding. Dette sikrer at alle involverte blir oppmerksomme på situasjonen, og kan følge nødvendige instrukser.
 • Varsling om endring i planer: Noen ganger oppstår nødsituasjoner når vi minst venter det. Varsling 24 gjør det mulig å varsle befolkningen om eventuelle endringer i planer, slik at rutiner og gjøremål kan justeres deretter.
 • Koordinering med førstehjelpspersonell: Når en katastrofe inntreffer, er det viktig å kunne koordinere innsatsen med lokale førstehjelpere og medisinsk fagpersonell. Varsel 24 bidrar til å gjøre dette mulig, slik at instanser kan nå ut til riktige mennesker, til rett tid.

Varsel 24 er et viktig verktøy for både by og kommune. Ved bruk av tjenesten kan aktuelle instanser kommunisere effektivt med innbyggerne. Ved å formidle riktig informasjon i nødsituasjoner, vil det være mulig å skape trygghet blant befolkningen.

Dette får du med Varsling 24 

1) Innbyggerservice

Varsling 24 er et nytt meldingssystem som skal gjøre det enkelt å sende tjenestemeldinger til befolkningen. Meldingssystemet er laget for å kunne brukes ved endringer og feil i offentlige tjenester, som veistenging og tilgang til vann.

Systemet er enkelt å bruke og kan nås fra hvilken som helst datamaskin eller mobil enhet. I tillegg er meldingssystemet svært pålitelig, og kan brukes til å sende meldinger til et stort antall mennesker i løpet av kort tid.

Som et resultat er Varsel 24 et viktig verktøy for enhver offentlig tjeneste, som trenger å kommunisere med sine innbyggere, andre aktører og samarbeidspartnere.

2) Beredskap

Det å være forberedt på en katastrofe eller nødsituasjon er avgjørende for å minimere risikoen for personskade eller skade på eiendom. Beredskapen bør derfor ha en plan for hvordan befolkningen kan varsles raskt og effektivt, om en krise eller uforutsett hendelse oppstår.

Dette kan være spesielt utfordrende om det oppstår større katastrofer, der mange mennesker er involverte. En måte å sikre at alle raskt kan varsles, er å utvikle et system for forhåndskartlegging.

Dette innebærer å lage et kart over utsatte områder på forhånd. Når en katastrofe inntreffer, vil folk vite nøyaktig hvor de skal gå og hva de skal gjøre. Slik er det mulig å både redde liv og redusere virkningen av en katastrofe på en effektiv måte.

3) CIM-integrasjon

CIM-integrasjonen lar offentlige etater og virksomheter bruke varslingssystemet i forbindelse med krisehåndtering. Integrasjonen brukes av en rekke kommuner og virksomheter for styring av kriserespons.

Varsel 24 er et viktig verktøy for norsk næringsliv og kommuner, for å være godt forberedt på en eventuell krise.

4) Lokasjon

Det å raskt kunne varsle alle mobiltelefoner i et geografisk område, kan være forskjellen på liv og død. Med Lokasjon kan du gjøre nettopp det. På noen få minutter kan du sende et nødvarsel til alle mobiler innenfor et spesifisert område.

Varslingen vil inneholde viktig informasjon, som blant annet plasseringen av nærmeste krisesenter eller evakueringsvei. Og fordi Lokasjon er integrert med det nasjonale beredskapssystemet, kan du være trygg på at meldingen når ut til de som trenger det mest. I en nødsituasjon er tid avgjørende.

Ved bruk av Lokasjon sørger du for at alle i området blir varslet raskt, og har tilgang til nødvendig informasjon. Slik sikres det at sikkerheten blir ivaretatt på best mulig måte.

Vårt konkurransefortrinn

Personvern og informasjonssikkerhet er vår høyeste prioritet

Hos Fram Web er vi forpliktet til å beskytte sikkerheten og personvernet til våre kunders data. Vi jobber kontinuerlig for å sikre at tjenestene våre er sikre og at kundedata er beskyttet.

Vi har implementert en rekke sikkerhetstiltak for å beskytte kundedata som blant annet inkluderer kryptering, tofaktorautentisering og regelmessige sikkerhetsrevisjoner.

I tillegg har vi et dedikert team med sikkerhetseksperter som overvåker systemene våre 24/7, for å identifisere potensielle trusler og sårbarheter. Vi tilbyr også en rekke verktøy og ressurser, som skal hjelpe våre kunder med å oppbevare data på en sikker måte.

Les mer om vårt sikkerhetsarbeid >>

Kom i gang innen 2 timer

Hanne er alltid der for å hjelpe deg i gang med søknadene dine. Det tar bare noen få minutter å signere en avtale, samt sette opp en konto. Etter to timer vil kontoen din være klar til bruk. Du vil få grundig opplæring i bruk av systemet, slik at du raskt blir trygg på å sende ut varsler.

I etterkant følger vi deg opp med webinarer, nyhetsbrev og lignende. Trenger du hjelp vil vi strekke oss langt for å gi deg best mulig kundeservice. Hanne sørger for at alt går på skinner, slik at du kan fokusere på det som er viktig – din bedrift. 

Avtal en prat med oss i dag >>

Klar for å komme i gang? 

Vi hos Varsling 24 er stolte av å kunne tilby en utmerket onboarding-opplevelse for våre kunder. Vårt profesjonelle team vil samarbeide med deg, for å sikre at overgangen til tjenesten blir jevn og sømløs.

Vi vil lede deg gjennom hele prosessen, fra å sette opp kontoen din til å velge de riktige funksjonene som dekker dine behov.

Trinn 1. Registrering av konto og brukere

Trinn 2. Oppretting av digital avtale

Trinn 3. Søknader og delegering av rettigheter

Trinn 4. Trening på lag

Trinn 5. Veiledning via chat eller telefon

Trinn 6. Teknisk assistanse via e-post

Trinn 7. Nyhetsbrev og webinarer