Lone worker med TeamAlert

Bruk av geolokasjon for en tryggere arbeidsplass i 2023

Som administrerende direktør er en av dine topp prioriteringer å sørge for at dine ansatte er trygge mens de jobber. I dagens verden betyr det å være spesielt forsiktig når det gjelder å sende dem ut på oppdrag. Heldigvis finnes det en metode som kan hjelpe deg med å beskytte ansatte om noe uventet skulle oppstå: geolokalisering.

Hva er geolokalisering?

Geolokalisering bruker GPS, mobilmaster og Wi-Fi-nettverk for å finne den nøyaktige plasseringen til en person eller et objekt. Den vanligste måten folk opplever geolokalisering på er gjennom smarttelefonen; hver gang du åpner Google Maps eller sjekker inn på Facebook, brukes geolokalisering for å finne posisjonen din.
 
Men geolokalisering er ikke bare for personlig bruk; den har også kommersielle applikasjoner. For eksempel bruker mange forhandlere geolokalisering for å spore beholdningen deres og sørge for at produktene er der de skal være. Og som vi nevnte tidligere, kan den også brukes til å holde styr på ansatte.

Hvordan holder geolokalisering ansatte trygge?

Det fine med geolokalisering er at det gir deg muligheten til å se nøyaktig hvor de ansatte er til enhver tid. På den måten, hvis en ansatt ikke dukker opp på skiftet eller ikke sjekker inn når de skal, vil du vite det med en gang og iverksette passende tiltak. Du kan også bruke geolokalisering til å overvåke ansattes produktivitet; hvis du har ansatte som skal være på stedet, men deres GPS-posisjon sier at de er et annet sted, kan det tyde på at noe ikke stemmer.


Geofencing er en teknologi som bruker GPS, Wi-Fi eller mobildata til å opprette en virtuell grense rundt et bestemt område. Når en person som bruker en enhet som er koblet til denne teknologien, beveger seg inn eller ut av dette området, vil administratoren få et varsel om det. Dette gjør geofencing spesielt nyttig for å overvåke bevegelsene til ansatte på ulike oppdrag.

 

Eksempel scenario: 

I et område med høy skogbrannfare har en gruppe brannmenn og -kvinner blitt utplassert for å bekjempe en skogbrann. For å holde dem trygge, har ledelsen opprettet en geofence rundt området hvor brannmennene arbeider. Hvis noen av brannmennene skulle forlate dette området, vil ledelsen få et varsel umiddelbart.

Hvis en brannmann går ut av geofencen, kan dette indikere at vedkommende er i fare eller at noe uventet har skjedd. Ledelsen kan umiddelbart kontakte vedkommende for å finne ut hva som skjer og om det er behov for assistanse. Dette kan hjelpe med å raskt respondere på uventede situasjoner og redusere risikoen for skade eller tap av liv.

Geofencing kan også brukes til å holde oversikt over hvor brannen beveger seg. Ved å opprette flere geofencer i ulike områder av skogen kan man overvåke brannens bevegelser og endringer i skogbrannens retning og intensitet. Dette kan være til stor hjelp for å planlegge innsatsen og ta beslutninger om hvor man skal plassere ressurser og mannskaper for å begrense brannens omfang.

 

Konklusjon

Som administrerende direktør er det ditt ansvar å sørge for at dine ansatte er trygge mens de jobber. Geolokalisering er et kraftig verktøy som kan hjelpe deg å gjøre nettopp det ved å la deg se nøyaktig hvor de er til enhver tid og sette opp virtuelle grenser rundt farlige områder. Implementering av geolokalisering i virksomheten din er et viktig skritt for å holde dine ansatte trygge.